Zoete aardappel stamppot met andijvieSpeciaal

Categorie: 

Zoete aardappel stamppot met andijvie
Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor 2 Person(s)

Ingrediënten

  • 450 gram Zoete aardappels
  • 1 Bouillonblokje
  • 1 Ui
  • 250 gram Andijvie
  • 150 gram Mager rundergehakt of vegetarisch gehakt
  • 2 Gegrilde paprika's
  • 50 gram Geraspte 20+ of 30+ kaas
  • snufje Peper en Zout

Zoete aardappel stamppot met andijvie Werkwijze

  1. Bereidingswijze:
  2. - Schil de aardappels en kook de zoete aardappels met een bouillonblokje in een grote pan
  3. met water tot het zacht is. ±15-20 minuten.
  4. - Ondertussen snipper en snijd je de ui in stukjes en maak je van het gehakt (eventueel kruiden
  5. naar smaak) 4 balletjes.
  6. - Bak de gehaktballetjes bruin en rul samen met de ui.
  7. - Snijd de gegrilde paprika’s in stukjes.
  8. - Haal de aardappels van het vuur, giet het af, maar bewaar een beetje kookvocht.
  9. - Stamp de zoete aardappels met een snuf zout en peper tot puree.
  10. - Meng de gegrilde paprika samen met de kaas, andijvie en uitjes door de puree en serveer het
  11. met de gehaktballetjes.

Be the first to post a review

(5/5)
Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt