Chinese kool met cashewnoten en aardappelpureeSpeciaal

Categorie: 

Chinese kool met cashewnoten en aardappelpuree
Klaar in
Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor 2 Person(s)

Ingredienten

  • 500 gram aardappelen
  • 1 rode ui
  • 700 gram chinese kool
  • 1 stukje gemberwortel
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 150 ml halfvolle melk
  • 1 snufje peper
  • 50 gram cashewnoten

Chinese kool met cashewnoten en aardappelpuree Werkwijze

  1. Bereidingswijze:
  2. - Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.
  3. - Maak de groente schoon, snijd de ui in snippers en de kool in repen.
  4. - Schil het stukje gemberwortel.
  5. - Fruit de ui in de olie glazig en rasp de gemberwortel boven de pan.
  6. - Roerbak de Chinese kool enkele minuten mee.
  7. - Voeg de ketjap toe en warm het geheel goed door.
  8. - Verwarm de melk.
  9. - Stamp de aardappelen en maak er met de hete melk en wat peper een puree van.
  10. - Geef er de Chinese kool bij en strooi de cashewnoten erover.
  11. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~