Stamppot boerenkoolSpeciaal

Categorie: 

Stamppot boerenkool
Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor 2 Person(s)

Ingrediënten

  • 400 gram boerenkool
  • 500 gram aardappelen
  • 200 gram hamblokjes
  • 1 ui
  • 60 gram zongedroogde tomaatjes
  • peper en zout
  • kruiden naar keuze (bijvoorbeeld Italiaanse kruiden)

Stamppot boerenkool Werkwijze

  1.  
  2.  Bereidingswijze: 
  3. - Schil de aardappelen, doe ze in een pan met ruim water en voeg er een beetje zout aan toe. 
  4. - Kook de aardappelen 10 minuten, voeg dan de boerenkool toe en kook dit 20 minuten mee. 
  5. - Laat ondertussen de tomaatjes goed uitlekken en snijd ze dan met de ui in stukjes. 
  6. - Bak de ui en de tomaatjes in een koekenpan eventjes aan. (olie toevoegen is niet nodig, omdat er nog olie aan de tomaatjes hangt) 
  7. - Als de ui bijna gaar is voeg je de hamblokjes toe en laat deze ongeveer 2 minuten meebakken zodat de smaken goed kunnen mengen. 
  8. - Als de boerenkool gaar is, dan giet je deze af. Bewaar een deel van het kookvocht. 
  9. - Doe de ui, de tomaatjes, de ham, wat peper en zout en wat kruiden naar keuze bij de boerenkool en stamp met de stamppotstamper alles goed door elkaar. 
  10. - Voeg eventueel wat extra of kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken. 
  11. - Voeg na smaak eventueel nog wat kruiden toe.