Bereidingswijze:
- Schil de aardappelen, doe ze in een pan met ruim water en voeg er een beetje zout aan toe.
- Kook de aardappelen 10 minuten, voeg dan de boerenkool toe en kook dit 20 minuten mee.
- Laat ondertussen de tomaatjes goed uitlekken en snijd ze dan met de ui in stukjes.
- Bak de ui en de tomaatjes in een koekenpan eventjes aan. (olie toevoegen is niet nodig, omdat er nog olie aan de tomaatjes hangt)
- Als de ui bijna gaar is voeg je de hamblokjes toe en laat deze ongeveer 2 minuten meebakken zodat de smaken goed kunnen mengen.
- Als de boerenkool gaar is, dan giet je deze af. Bewaar een deel van het kookvocht.
- Doe de ui, de tomaatjes, de ham, wat peper en zout en wat kruiden naar keuze bij de boerenkool en stamp met de stamppotstamper alles goed door elkaar.
- Voeg eventueel wat extra of kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken.
- Voeg na smaak eventueel nog wat kruiden toe.