Geroosterde worteltjes op slaSpeciaal

Categorie: 

Geroosterde worteltjes op sla
Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

Ingredienten

  • 1 bosje wortelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 krop sla
  • 50 gram pijnboompitjes
  • 300 gram kipfilet

Geroosterde worteltjes op sla Werkwijze

  1. Geroosterde worteltjes op sla
  2. Bereidingstijd 45-60 minuten.
  3. Ingrediënten voor 4 personen:
  4. - 1 bosje bospeentjes
  5. - 2 eetlepel olijfolie
  6. - 1 krop ijsbergsla of eikenbladsla
  7. - 50 gram pijnboompitjes
  8. - 300 gram kipfilet/visfilet/vegetarisch vlees of 100 gram (geiten 45+)kaas(20+ of 30+)
  9. Voor de dressing:
  10. - 2 eetlepels Griekse yoghurt of magere yoghurt
  11. - 1 citroen uitpersen
  12. - 1 sinaasappel uitpersen
  13. - 1 deciliter olijfolie
  14. - Zout en peper
  15. - Eventueel met een scheutje zoetstof/honing/jam/stroop o.i.d.
  16. Bereidingswijze:
  17. - Verwarm de oven voor op 180° C.
  18. - Snijd het groen van de bospeen, was de wortels, laat ze uitlekken en leg ze op de bakplaat.
  19. - Druppel de 2 eetlepels olijfolie erover en bestrooi met wat peper en zout.
  20. - Rooster de wortels in een voorverwarmde oven van 180° C gedurende 40 minuten.
  21. - Bij het gebruiken van vlees kruid je dit en braad je dit in een pan gaar.
  22. - Rooster de pijnboompitten kort in een kleine hete pan.
  23. - Maak ondertussen de yoghurtdressing: Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  24. - Was de eikenbladsla, laat dit goed uitlekken en leg dit op een bord.
  25. - Verdeel de warme worteltjes, het vlees of de kaas hierover en druppel de yoghurtdressing erop en omheen.
  26. - Tot slot strooi je de pijnboompitten over de salade.
  27. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Be the first to post a review

(5/5)
Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt