Stamppot spitskool met geitenkaas en walnotenSpeciaal

Categorie: 

Stamppot spitskool met geitenkaas en walnoten
Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor 2 Person(s)

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 1 kleine spitskool
  • 5 kerstomaatjes
  • 1 klein rood pepertje
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram zachte walnoten
  • 2 eetlepels olie
  • 0.5 groentebouillontablet met minder zout
  • 1 handje rucola

Stamppot spitskool met geitenkaas en walnoten Werkwijze

  1.  
  2.  Bereidingswijze: 
  3. - Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20 minuten gaar. 
  4. - Maak de spitskool schoon en snijd het in repen, was de tomaatjes en halveer ze. 
  5. - Snijd het pepertje in smalle reepjes, hak de walnoten grof en verkruimel de geitenkaas grof. 
  6. - Verwarm de olie en roerbak hierin de spitskool in een paar minuten gaar. 
  7. - Bak de reepjes peper en de tomaatjes mee. 
  8. - Verwarm 100 ml water en verkruimel het groentebouillontablet erin. 
  9. - Stamp de gare aardappelen en maak er met de hete bouillon een puree van. 
  10. - Schep vervolgens de groente erdoor en meng de helft van de walnoten en de geitenkaas door de stamppot. 
  11. - Strooi de rest van de geitenkaas, walnoten erover met een handje rucola.