Chinese kool met cashewnoten en aardappelpureeSpeciaal

Categorie: 

Chinese kool met cashewnoten en aardappelpuree
Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor 2 Person(s)

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 1 (rode) ui
  • 700 gram chinese kool
  • 1 stukje gemberwortel
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 150 ml halfvolle melk
  • peper
  • 50 gram ongezouten cashewnoten

Chinese kool met cashewnoten en aardappelpuree Werkwijze

  1.  
  2.  Bereidingswijze: 
  3. - Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in circa 20 minuten gaar. 
  4. - Maak de groente schoon, snijd de ui in snippers en de kool in repen. 
  5. - Schil het stukje gemberwortel. 
  6. - Fruit de ui in de olie glazig en rasp de gemberwortel boven de pan. 
  7. - Roerbak de Chinese kool enkele minuten mee. 
  8. - Voeg de ketjap toe en warm het geheel goed door. 
  9. - Verwarm de melk. 
  10. - Stamp de aardappelen en maak er met de hete melk en wat peper een puree van. 
  11. - Geef er de Chinese kool bij en strooi de cashewnoten erover.