Bereidingswijze:
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in circa 20 minuten gaar.
- Maak de bloemkool, de prei en de champignons schoon.
- Snijd de bloemkool in roosjes, de prij in smalle ringen en de champignons in plakken.
- Kook de bloemkool in ±8 minuten in weinig water net gaar.
- Bak het gehakt in de margarine in een braadpan gaar en rul en bak vervolgens de preiringen en de champignons enkele minuten mee.
- Voeg daarna de tomatenpuree en 100 ml water toe en warm dit goed door.
- Maak het mengsel op smaak met peper en paprikapoeder.
- Breng de melk aan de kook en maak van de aardappelen met hete melk een smeuïge puree en breng op smaak met peper en nootmuskaat.
- Schep de helft van de aardappelpuree in een ovenvaste schaal en verdeel het gehaktmengsel erover, schep de bloemkool erop en dek dit af met de rest van de puree.
- Laat het gerecht onder een hete grill of in een voorverwarmde hete oven lichtbruin kleuren.