StoofperenSpeciaal

Categorie: 

Stoofperen
Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor 2 Person(s)

ingrediënten

  • 500 gram stoofperen
  • 125 gram diepvrieskersen zonder pit
  • 1 kaneelstokje
  • 1 rijpe handpeer
  • 0.5 theelepel aardappelzetmeel of maizena
  • water

Stoofperen Werkwijze

    1. Bereidingswijze:
      • -  Schil de stoofperen, snijd ze in de lengte in vieren, en haal het klokhuis eruit.
      • -  Schil de handpeer voorzichtig, snijd het in vieren, verwijder het klokhuis en snij het in blokjes.
      • -  Doe de stoofpeertjes in een brede pan en voeg het kaneelstokje, de kersen, de handpeer en
      • het water toe tot de peertjes voor 1/3 onder staan.
      • -  Breng het aan de kook en gaar de stoofperen daarna op lage temperatuur met de deksel op
      • de pan in ongeveer een uur gaar.
      • -  Schep na ongeveer 30 minuten de peren voorzichtig om zodat de peren die niet helemaal
      • onder water stonden nu in het water liggen.
        Zodra ze klaar zijn kun je ze direct serveren. Of volg de stappen hieronder om het sausje wat dikker te maken:
      • -  Schep de peren voorzichtig uit de pan en bewaar ze in een schaal of andere pan.
      • -  Als er nog heel veel vocht over is, laat je dat wat inkoken tot je een mooie hoeveelheid saus
      • hebt voor de hoeveelheid peren. Je kunt zelf kiezen of je de kersen in de saus laat, of met de
      • peren mee schept. (het maakt voor het resultaat niet uit).
      • -  Meng het aardappelzetmeel met een theelepel koud water en roer het door elkaar.
      • -  Zet het vuur laag en voeg al roerend het aardappelzetmeel-mengsel druppelend toe.
      • -  Doe de peren terug in de saus en warm ze kort op als je ze warm wilt serveren (niet laten
      • koken).
    1. Tip: Je kunt de peertjes warm serveren, maar je kunt ze bijvoorbeeld ook in de koelkast bewaren en de volgende dag heerlijk bij het ontbijt in je yoghurt of kwark doen. Het sausje wordt door het bewaren in de koelkast wat dikker.