Stamppot andijvie met champignonsSpeciaal

Categorie: 

Stamppot andijvie met champignons
Klaar in
Bereidingstijd
Wachttijd 5m

Ingrediënten

Voor 2 Person(s)

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 1 stuk ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram andijvie
  • 150 gram champignons
  • 200 gram magere rundergehakt
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • sneufje peper/zout
  • 100 ml halfvolle melk

Stamppot andijvie met champignons Werkwijze

  1. - Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in circa 20 minuten gaar. - Maak de groente schoon, snijd de ui en de knoflook in snippers, de andijvie in smalle repen en de champignons in plakken. - Kruid het gehakt naar smaak. - Verwarm 1 eetlepel margarine en fruit hierin de ui en de knoflook glazig. - Voeg het gehakt toe en bak dit rul. - Voeg vervolgens de andijvie toe en bak dit al roerend tot de andijvie is geslonken. - Smoor de champignons kort mee. - Breng de melk aan de kook. - Stamp de gare aardappelen fijn en voeg het andijviemengsel toe. Maak de stamppot smeuïg met de hete melk. - Maak de stamppot op smaak met peper en nootmuskaat