Witlof in de ovenSpeciaal

Categorie: 
Recepten

Witlof in de oven
Klaar in

Ingrediënten

Voor 2 Person(s)

ingrediënten

  • 4 struikjes witlof
  • 2 plakjes achterham
  • 1 stuk ei
  • 50 gram halfvolle yoghurt
  • 1 stuk volkoren beschuit
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen

Witlof in de oven Werkwijze

  1. - Warm de oven voor op 175°C.
    - Was de struikjes witlof, snijd ze in de lengte door en kook het een paar minuten.
    - Leg de witlofstruikjes in een ovenvaste schaal, snijd de ham in reepjes en strooi ze erover.
    - Klop het ei met de yoghurt los, breng op smaak met peper en schenk dit over de struikjes.
    - Laat het witlof in de hete oven in ca. 20 minuten gaar worden.
    - Maak de beschuit fijn, meng dit met de geraspte kaas en strooi het over het witlof.
    - Verdeel vervolgens de geschaafde amandelen erover en laat dit in de oven in een paar minuten lichtbruin kleuren.

Ga omhoog