Kruidige pilav met kip en paksoiSpeciaal

Categorie: 
Recepten

Kruidige pilav met kip en paksoi
Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor 2 Person(s)

ingrediënten

  • 150 gram zilvervlies rijst
  • 200 gram kipfilet
  • 2 struikjes paksoi
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel piment
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • water
  • olie en margarine

Kruidige pilav met kip en paksoi Werkwijze

    1. Bereidingswijze:
      • -  Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
      • -  Verwarm een beetje margarine in de pan en fruit hierin de bosuitjes zacht.
      • -  Voeg de rijst en wat peper toe en bak tot alle rijstkorrels glanzen.
      • -  Bak vervolgens tomatenpuree even kort mee.
      • -  Voeg de specerijen, 500 ml water en de rozijnen toe, breng dit aan de kook en kook de rijst
      • volgens de gebruiksaanwijzing gaar (eventueel wat langer, als het heel waterig is)
      • -  Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes, kruid het eventueel met wat kipkruiden en braad het
      • in een pan met een beetje olie gaar.
      • -  Maak de paksoi schoon, snijd het in repen en roerbak de paksoi mee met de kip.
      • -  Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
      • -  Voeg de kipfilet en de paksoi toe aan de rijst, warm het geheel goed door.
      • -  Strooi de pijnboompitten er over.

Ga omhoog