BloemkoolschotelSpeciaal

Categorie: 
Recepten

Bloemkoolschotel
Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor 2 Person(s)

Ingrediënten

  • 450 gram aardappelen
  • 1 kleine bloemkool
  • stukje prei
  • 150 gram champignons
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • paprikapoeder
  • 150 milliliter halfvolle melk
  • nootmuskaat

Bloemkoolschotel Werkwijze

  1.  
  2.  Bereidingswijze: 
  3. - Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in circa 20 minuten gaar. 
  4. - Maak de bloemkool, de prei en de champignons schoon. 
  5. - Snijd de bloemkool in roosjes, de prij in smalle ringen en de champignons in plakken. 
  6. - Kook de bloemkool in ±8 minuten in weinig water net gaar. 
  7. - Bak het gehakt in de margarine in een braadpan gaar en rul en bak vervolgens de preiringen en de champignons enkele minuten mee. 
  8. - Voeg daarna de tomatenpuree en 100 ml water toe en warm dit goed door. 
  9. - Maak het mengsel op smaak met peper en paprikapoeder. 
  10. - Breng de melk aan de kook en maak van de aardappelen met hete melk een smeuïge puree en breng op smaak met peper en nootmuskaat. 
  11. - Schep de helft van de aardappelpuree in een ovenvaste schaal en verdeel het gehaktmengsel erover, schep de bloemkool erop en dek dit af met de rest van de puree. 
  12. - Laat het gerecht onder een hete grill of in een voorverwarmde hete oven lichtbruin kleuren. 

Ga omhoog