Stamppot andijvie met champignonsSpeciaal

Categorie: 
Recepten

Stamppot andijvie met champignons
Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor 2 Person(s)

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram andijvie
  • 150 gram champignons
  • 150 gram mager rundergehakt
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • peper, nootmuskaat
  • 100 ml halfvolle melk

Stamppot andijvie met champignons Werkwijze

  1.  
  2.  Bereidingswijze: 
  3. - Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in circa 20 minuten gaar. 
  4. - Maak de groente schoon, snijd de ui en de knoflook in snippers, de andijvie in smalle repen en de champignons in plakken. 
  5. - Kruid het gehakt naar smaak. 
  6. - Verwarm 1 eetlepel margarine en fruit hierin de ui en de knoflook glazig. 
  7. - Voeg het gehakt toe en bak dit rul. 
  8. - Voeg vervolgens de andijvie toe en bak dit al roerend tot de andijvie is geslonken. 
  9. - Smoor de champignons kort mee. 
  10. - Breng de melk aan de kook. 
  11. - Stamp de gare aardappelen fijn en voeg het andijviemengsel toe. Maak de stamppot smeuïg met de hete melk. 
  12. - Maak de stamppot op smaak met peper en nootmuskaat. 

Ga omhoog