Witlofsalade met ei en kaasSpeciaal

Categorie: 
Recepten

Witlofsalade met ei en kaas
Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor 2 Person(s)

Ingrediënten

  • 3 stronkjes witlof
  • 4 augurkjes
  • 2 eieren
  • 30 gram geraspte 20+ of 30+ kaas
  • 25 gram rozijnen
  • 0.5 eetlepel yogonaise of halvanaise
  • 1 eetlepel halfvolle yoghurt
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • klein handje verse bieslook
  • peper en zout

Witlofsalade met ei en kaas Werkwijze

  1. Bereidingswijze:
  2. - Kook de eieren in 6-10 minuten gaar. Spoel ze af onder de koude kraan. Pel en halveer ze.
  3. - Verwijder van de witlof de buitenste bladeren (indien ze bruin zijn), het kontje en het hart
  4. (binnenste harde witte gedeelte). Snijd de witlof in dunne lange repen en was ze onder de
  5. kraan. Dep droog en verdeel het over 4 borden.
  6. - Snij de augurken en de oude kaas in blokjes en hak de bieslook fijn. Verdeel dit samen met de
  7. eieren en de rozijnen over de witlofsalade.
  8. - Meng de yoghurt met de yogonaise en breng dit op smaak met kerriepoeder, peper en zout.
  9. Verdeel de dressing over de witlofsalade met ei en serveer meteen. Je kan het eventueel ook
  10. door elkaar husselen en een nachtje in de koelkast bewaren.

Ga omhoog