Plaattaart met romige broccoliSpeciaal

Categorie: 
Recepten

Plaattaart met romige broccoli
Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor 2 Person(s)

Ingrediënten

  • 400 gram broccoli
  • 2 rode uien
  • 2 takjes tijm (of uit potje)
  • 4 vellen filodeeg
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 30 gram walnoten
  • 30 gram 20+ of 30+ of parmezaanse kaas

Plaattaart met romige broccoli Werkwijze

  1.  
  2.  Bereidingswijze: 
  3. - Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  4. - Snijd de uien in ringen en fruit de ui 5 minuten in een beetje olie in een pan op laag vuur. 
  5. - Snijd ondertussen de broccoli in heel kleine roosjes. 
  6. - Leg 2 vellen filodeeg zo op een bakplaat dat ze elkaar een beetje overlappen, smeer dan de bovenkant in met wat olie en leg er nog 2 vellen op. 
  7. - Verdeel vervolgens de Griekse yoghurt met een flinke snuf peper en zout over de bodem. 
  8. - Beleg het vervolgens met de broccoli, rode ui en tijm. 
  9. - Bak de plaattaart eerst 10 minuten in de oven, hak ondertussen de walnoten grof, verdeel dit over de plaattaart en bak dit vervolgens nog zo’n 5 minuten. 

Ga omhoog