Spruitjesovenschotel met gehaktSpeciaal

Categorie: 
Recepten

Spruitjesovenschotel met gehakt
Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor 2 Person(s)

Ingrediënten

  • 400 gram spruitjes
  • 200 gram mager rundergehakt
  • 450 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • zout en pepper
  • handje geraspte 30+ kaas

Spruitjesovenschotel met gehakt Werkwijze

  1.  
  2.  Bereidingswijze: 
  3. - Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  4. - Maak de spruitjes schoon en snij ze door de helft en snipper de ui en de knoflook. 
  5. - Doe wat olie in een grote pan en bak de aardappelschijfjes even aan totdat ze lichtbruin zijn (circa 5-8 min). Haal de aardappelschijfjes daarna uit de pan en hou ze apart. 
  6. - Bak nu het gehakt rul. Voeg daarna je ui en knoflook toe en bak dit even mee. Als dit klaar is zet je ook dit even aan de kant. 
  7. - Doe opnieuw wat olie in de pan en roerbak de spruitjes een minuut of 5, samen met wat zout, peper en de kerriepoeder. Na 5 minuten doe je wat water erbij en stoof je de spruitjes nog 5 minuten door totdat ze lekker gaar zijn (ze mogen nog een beetje een ‘bite’ hebben). 
  8. - Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem, dan volgt het gehakt, dan de spruitjes en daarna de andere helft van de aardappelschijfjes. 
  9. - Maak het geheel af met een dun laagje geraspte kaas en schuif de ovenschotel gedurende 20 minuten in de oven. Als de kaas lekker gesmolten is het gerecht klaar. 

Ga omhoog