Surinaamse VispasteiSpeciaal

Categorie: 
Recepten
Seizoenen: 
Herfst

Surinaamse Vispastei
Klaar in

Ingrediënten

Voor 2 Person(s)

Ingrediënten

  • 1 st ui
  • 1 blad laurierblad
  • 2 takjes selderij
  • 200 gram visfilet (bijv: koolvis, pangasius
  • 4 stuks bruine boterhammen
  • 2 stuks tomaten
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 ei
  • 1 paksoi

Surinaamse Vispastei Werkwijze

  1. Bereidingswijze:
    - Warm de oven voor op 200 °C.
    - Pel de ui en snijd hem klein.
    - Breng 200 ml water met een kwart van de ui, het laurierblad en de selderij aan de kook. Leg de visfilet hier in en laat de vis tegen de kook aan in circa 5 minuten gaar worden.
    - Neem de vis uit de pan en verdeel de vis in stukjes.
    - Snijd de korsten van het brood, snijd 2 sneetjes brood in repen en leg ze weg. Schep over de rest van het brood wat van het stoofvocht.
    - Maak de tomaten schoon en snijd ze in stukjes.
    - Fruit de rest van de ui in 1 eetlepel olie glazig. Stoof de stukjes tomaat kort mee.
    - Druk het vocht uit het brood.
    - Neem de pan met ui en tomaat van het vuur en roer er het geweekte brood, de stukjes vis en de kappertjes door.
    - Maak het op smaak met peper. Doe dit over in een ovenvaste schaal.
    - Klop het ei los en bedek het gerecht met de repen brood en schenk het ei er over.
    - Laat de pastei in de hete oven in circa 20 minuten heet en bruin worden.
    - Maak de paksoi schoon, snijd het in repen en roerbak de paksoi in een beetje olie gaar.

Voedinswaarde

Per Serving
  • Kcal: 490 kcal
  • Vezels (g): 7g
  • Koolhydraten: 35g
  • Verzadigd vet (g): 3g

Ga omhoog