Quiche van witlof met Ardenner ham en GruyereSpeciaal

Categorie: 
Recepten

Quiche van witlof met Ardenner ham en Gruyere

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

Ingredienten

  • 200 gram ardenner ham
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 struks broodkruim 1 brood
  • 25 gram roomboter
  • 1 stuks sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram witlof
  • 150 ml room
  • 3 stuks ei
  • 100 gram geraspte Gruyere

Quiche van witlof met Ardenner ham en Gruyere Werkwijze

    Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een springvorm van 18 cm doorsnee in en bekleed die met het uitgerolde bladerdeeg. Bestrooi de bodem met het broodkruim.
    Verwarm de boter in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en het sjalotje glazig. Voeg de witlof toe en bak deze vijf minuten mee. daarna af laten koelen. Meng de room met de eieren en de kaas. Klop dit goed door. Op smaak brengen met zout en peper. Leg de witlof met het sjalotje en de knoflook in de vorm met om elke kwart stronk witlof een opgerolde plak Ardennerham en schenk het roommengsel eroverheen. Plaats de vorm vervolgens 30-35 minuten in de oven totdat een goudbruin korstje is ontstaan.

Ga omhoog