Zoete aardappel stamppot met andijvie
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 400-500 gram zoete aardappels
- 1 bouillonblokje
- 1 ui
- 250 gram andijvie
- 150 gram mager rundergehakt of vegetarisch gehakt
- 2 gegrilde paprika’s
- 50 gram geraspte 20+ of 30+ kaas
- Snufje zout en peper
Bereidingswijze:
- Schil de aardappels en kook de zoete aardappels met een bouillonblokje in een grote pan met water tot het zacht is. ±15-20 minuten.
- Ondertussen snipper en snijd je de ui in stukjes en maak je van het gehakt (eventueel kruiden naar smaak) 4 balletjes.
- Bak de gehaktballetjes bruin en rul samen met de ui.
- Snijd de gegrilde paprika’s in stukjes.
- Haal de aardappels van het vuur, giet het af, maar bewaar een beetje kookvocht.
- Stamp de zoete aardappels met een snuf zout en peper tot puree.
- Meng de gegrilde paprika samen met de kaas, andijvie en uitjes door de puree en serveer het met de gehaktballetjes.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~