zoete aardappel stappot andijvieSpeciaal

Categorie: 

zoete aardappel stappot andijvie
Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

zoete aardappel stappot andijvie Werkwijze

  1. Zoete aardappel stamppot met andijvie
  2. Bereidingstijd: 30 minuten
  3. Ingrediënten voor 2 personen:
  4. - 400-500 gram zoete aardappels
  5. - 1 bouillonblokje
  6. - 1 ui
  7. - 250 gram andijvie
  8. - 150 gram mager rundergehakt of vegetarisch gehakt
  9. - 2 gegrilde paprika’s
  10. - 50 gram geraspte 20+ of 30+ kaas
  11. - Snufje zout en peper
  12. Bereidingswijze:
  13. - Schil de aardappels en kook de zoete aardappels met een bouillonblokje in een grote pan met water tot het zacht is. ±15-20 minuten.
  14. - Ondertussen snipper en snijd je de ui in stukjes en maak je van het gehakt (eventueel kruiden naar smaak) 4 balletjes.
  15. - Bak de gehaktballetjes bruin en rul samen met de ui.
  16. - Snijd de gegrilde paprika’s in stukjes.
  17. - Haal de aardappels van het vuur, giet het af, maar bewaar een beetje kookvocht.
  18. - Stamp de zoete aardappels met een snuf zout en peper tot puree.
  19. - Meng de gegrilde paprika samen met de kaas, andijvie en uitjes door de puree en serveer het met de gehaktballetjes.
  20. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~