Pasta met snijbiet en zongedroogde tomaatSpeciaal

Categorie: 
Recepten

Pasta met snijbiet en zongedroogde tomaat
Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

Ingredienten

  • 150 gram volkoren pasta
  • 500 gram snijbiet
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 1 stuk rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 60 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 snufje peper en zout
  • 1 scheutje olijfolie

Pasta met snijbiet en zongedroogde tomaat Werkwijze

  1. Pasta met snijbiet en zongedroogde tomaat
  2. Bereidingstijd: 30 minuten
  3. Ingrediënten voor 2 personen:
  4. - 150 gram volkoren pasta
  5. - 500 gram snijbiet
  6. - 6 zongedroogde tomaten
  7. - 1 rode ui
  8. - 2 teentjes knoflook
  9. - 60 gram geraspte 20+ of 30+ kaas
  10. - 1 flinke eetlepel zwarte balsamicoazijn
  11. - Peper en zout
  12. - Olijfolie
  13. Optioneel: 100-150 gram mager vlees of (vette) vis naar keuze
  14. Bereidingswijze:
  15. - Pel de rode ui en knoflook en snijd beide fijn.
  16. - Snijd de uitgelekte zongedroogde tomaten in blokjes.
  17. - Was de stengels en bladeren van de snijbiet grondig. Snijd de stengels in blokjes van ongeveer 1 cm en de bladeren grof. Houd de bladeren apart van de stengel.
  18. - Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
  19. - Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui en knoflook glazig.
  20. - Voeg de snijbietstengels en zwarte balsamicoazijn toe, roerbak 3 minuten en breng het op smaak met peper en zout.
  21. - Schep vervolgens de zongedroogde tomaten, de bladeren van de snijbiet en de helft van de kaas door de groenten en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.
  22. - Voeg de pasta hieraan toe en laat het nog even goed doorwarmen.
  23. - Verdeel het gerecht over 2 borden en strooi de overige kaas over het geheel.
  24. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ga omhoog