Pasta met snijbiet en zongedroogde tomaat
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 gram volkoren pasta
- 500 gram snijbiet
- 6 zongedroogde tomaten
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 60 gram geraspte 20+ of 30+ kaas
- 1 flinke eetlepel zwarte balsamicoazijn
- Peper en zout
- Olijfolie
Optioneel: 100-150 gram mager vlees of (vette) vis naar keuze
Bereidingswijze:
- Pel de rode ui en knoflook en snijd beide fijn.
- Snijd de uitgelekte zongedroogde tomaten in blokjes.
- Was de stengels en bladeren van de snijbiet grondig. Snijd de stengels in blokjes van ongeveer 1 cm en de bladeren grof. Houd de bladeren apart van de stengel.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
- Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui en knoflook glazig.
- Voeg de snijbietstengels en zwarte balsamicoazijn toe, roerbak 3 minuten en breng het op smaak met peper en zout.
- Schep vervolgens de zongedroogde tomaten, de bladeren van de snijbiet en de helft van de kaas door de groenten en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.
- Voeg de pasta hieraan toe en laat het nog even goed doorwarmen.
- Verdeel het gerecht over 2 borden en strooi de overige kaas over het geheel.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~