stamppot witlof met appel en kipSpeciaal

Categorie: 

stamppot witlof met appel en kip
Klaar in
Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

ingrediënten

  • 400 gram witlof
  • 400 gram aardappelen
  • 1 kleine ui
  • 0.5 stuks appel
  • 200 gram gerookte kip
  • 1 stuks kerrie, komijn, peterselie
  • 1 snufje zout en peper
  • 1 scheutje melk
  • 1 stuks boter

stamppot witlof met appel en kip Werkwijze

  1. Bereidingswijze:
    • Schil de aardappels, snijd de grote aardappels in tweeën, zet een pan water op en kook de aardappels circa 20 minuten. 
    • Giet het water af en stamp de aardappels fijn met een scheut melk en een snufje zout en peper.
    • Snijd de stronkjes witlof in vieren en verwijder de bittere kern. 
    • Snijd de gerookte kip in stukjes en snipper de ui.
    • Doe de boter of olie in een pan, fruit de ui met de kerrie en komijn aan en voeg na circa 2-3 minuten de stukjes appel toe en bak dit een minuut of 10 mee.
    • Voeg daarna de witlof en gerookte kip toe en bak dit nog 5 minuten mee. 
    • Meng de witlof, gerookte kip en appel met de gestampte aardappels. Schep de witlofstamppot op en serveer eventueel met wat peterselie.