Koolrabitaartje met geitenkaasSpeciaal

Categorie: 
Recepten

Koolrabitaartje met geitenkaas
Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

ingrediënten

  • 1 stuks koolrabi

Koolrabitaartje met geitenkaas Werkwijze

  1. Koolrabitaartje met geitenkaas
  2. Bereidingstijd: 40 minuten
  3. Ingrediënten voor 2 personen:
  4. - 1 koolrabi
  5. - 30 gram walnoten
  6. - 125 gram geitenkaas
  7. - ½ theelepel gedroogde rozemarijn
  8. - Flinke scheut zonnebloemolie
  9. - 1 friszoete appels
  10. - 2 takjes rozemarijn
  11. - 1 eetlepel honing of agavesiroop
  12. - Peper en zout (kijk uit met de zout, gebruik het minimaal)
  13. Bereidingswijze:
  14. - Verwarm de oven voor op 190 graden.
  15. - Schil de koolrabi en snijd het in 6 gelijke plakken.
  16. - Kook de koolrabi 7 minuten in water, giet het af en laat het afkoelen.
  17. - Hak de walnoten grof.
  18. - Brokkel de geitenkaas boven een kom, meng dit met de zonnebloemolie, gedroogde rozemarijn, walnoten en breng het op smaak met wat peper.
  19. - Verwijder het klokhuis van de appel met de appelboor en snijd de appel in 10 dunne plakken.
  20. - Leg de 2 grootste plakken koolrabi op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi ze met een snufje peper en zout en verdeel er een flinke eetlepel van het geitenkaasmengsel over.
  21. - Leg er vervolgens een plak appel op en leg hierop weer 1 plak koolrabi, peper, zout en geitenkaasmengsel. Vervolg dit nogmaals en eindig met 1 plak appel.
  22. - Bestrooi het koolrabitaartje met de honing of agavesiroop en bak ze in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  23. - Tot slot garneer je ze met wat verse rozemarijn.
  24. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ga omhoog