preisoepSpeciaal

Categorie: 
Recepten

preisoep
Klaar in

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

Ingredienten

  • 2 stuks prei
  • 600 gram aardappelen
  • 1 stuks uit
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 snufje peper
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 scheut olijfolie
  • 1 handje spekjes

preisoep Werkwijze

    Preisoep maaltijdsoep
  1. Bereidingstijd: 30 minutes
  2. Aantal: 5 tot 6 kommen soep
  3. Ingrediënten:
      • 2 preien
      • 600 gram aardappelen
      • 1 ui
      • 2 teentjes knoflook
      • peper
      • halve theelepel kerrie
      • 1 liter kippenbouillon
      • olijfolie
    Serveer de soep met:
    • gesneden bieslook
    • gebakken spekjes
  4. Bereiding:
    1. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook. Fruit de ui samen met de knoflook in de pan met olie aan. Snijd de preien in ringen, schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Voeg de helft van de prei en 1/3 van de aardappelblokjes bij de ui en bak dit even mee. Breng op smaak met peper en kerrie. Voeg de kippenbouillon er bij en laat dit 15 minuten koken.
    2. Pureer de soep glad en voeg de achtergehouden prei en blokjes aardappel toe. Laat dit nog 10 minuten meekoken tot de aardappel gaar is.
    3. Serveer de preisoep met fijngesneden bieslook, en gebakken spekjes. Lekker met een broodje er bij.

Recipe notes

  1. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook. Fruit de ui samen met de knoflook in de pan met olie aan. Snijd de preien in ringen, schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Voeg de helft van de prei en 1/3 van de aardappelblokjes bij de ui en bak dit even mee. Breng op smaak met peper en kerrie. Voeg de kippenbouillon er bij en laat dit 15 minuten koken.
  2. Pureer de soep glad en voeg de achtergehouden prei en blokjes aardappel toe. Laat dit nog 10 minuten meekoken tot de aardappel gaar is.
  3. Serveer de preisoep met fijngesneden bieslook, en gebakken spekjes. Lekker met een broodje er bij.

Ga omhoog