BloemkoolsoepSpeciaal

Categorie: 
Recepten

Bloemkoolsoep
Klaar in
Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

Bloemkoolsoep

  • 200 gram bloemkool
  • 1 stuk sjalot
  • 4 takjes selderij
  • 1 stuks tomaat
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 200 ml groentebouillon
  • 10 blaadjes basilicum
  • 0.5 eetlepel olie
  • 50 ml halfvolle melk

Bloemkoolsoep Werkwijze

  1. Bereidingswijze:
  2. - Pel de sjalot, snijd hem klein, was de selderij, hak de steeltjes klein en bewaar de blaadjes.
  3. - Maak de bloemkool schoon. Verdeel de groente in roosjes en snijd de steel in stukjes.
  4. - Ontvel de tomaat en snijd hem in stukjes.
  5. - Verwarm de margarine en fruit hierin de sjalot en de selderijsteeltjes. Voeg wat peper toe.
  6. - Doe er de bloemkool, de tomaat en de bouillon bij en breng dit aan de kook. Kook de bloemkool in 10 minuten gaar.
  7. - Was de basilicum en snijd de blaadjes heel fijn. Meng er de olie door.
  8. - Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer.
  9. - Verdun de soep met de melk en warm de soep nog even door.
  10. - Garneer met de kleingesneden selderijblaadjes en de basilicumolie.
  11. -----------------------------------------------------------------------------------------------

Ga omhoog