Tortilla met andijvieSpeciaal

Categorie: 
Recepten

Tortilla met andijvie
Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor 2 Person(s)

Ingrediënten

  • 4 kleine volkoren tortillas
  • 2 vleestomaten
  • 400 gram andijvie
  • 1 bosui
  • 100 gram (kastanje)champignons
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram mager vlees naar keuze of tofs
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
  • kruiden naar smaak

Tortilla met andijvie Werkwijze

  1.  
  2.  Bereidingswijze: 
  3. - Was de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. 
  4. - Maak de andijvie schoon en snijd de struik in smalle repen. 
  5. - Maak de bosui schoon en snijd hem in smalle ringen. 
  6. - Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. 
  7. - Verwarm de olie, bak hierin het vlees of de tofu bruin en rul met kruiden naar smaak en pers het teentje knoflook er boven uit. 
  8. - Roerbak de andijvie en de uienringetjes kort mee, voeg de stukjes tomaat en de champignons toe en maak het mengsel op smaak met peper. 
  9. - Warm de grill voor. 
  10. - Verdeel het mengsel over de wraps, rol ze op en leg de rolletjes in een ovenvaste schaal. 
  11. - Meng de yoghurt met de geraspte kaas en bestrijk hiermee de tortilla’s. 
  12. - Laat ze in onder de hete grill in 5 - 10 minuten lichtbruin kleuren. 

Ga omhoog