Stamppot van zoete aardappel en spinazieSpeciaal

Categorie: 

Stamppot van zoete aardappel en spinazie
Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor 2 Person(s)

Ingrediënten

  • 400 gram zoete aardappelen
  • 200 gram verse spinazie
  • 75 gram zongedroogde tomaatjes
  • 1 handje walnoten
  • 100 gram geitenkaas

Stamppot van zoete aardappel en spinazie Werkwijze

  1.  
  2.  Bereidingswijze: 
  3. - Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Breng in een pan water aan de kook en kook de aardappelen zo'n 20 minuten. 
  4. - Snijd ondertussen de spinazie en de tomaatjes in reepjes en de geitenkaas in blokjes. Hak ook de walnoten grof. 
  5. - Zet een droge koekenpan op het vuur en rooster de walnoten in een hete pan zo'n 3 minuten totdat ze beginnen te kleuren. 
  6. - Giet de aardappels af, maar bewaar wel een scheutje van het kookvocht. 
  7. - Prak de aardappelen met een stamper en maak smeuïg met een scheutje kookvocht en een flinke scheut olie. 
  8. - Meng nu de spinazie, tomaatjes en geitenkaasblokjes door de gestampte aardappelen. Breng op smaak met een snuf peper en zout 
  9. - Maak af met wat gehakte walnoten on top. 
  10.  
  11.  Opmerking: Aardappelen kunnen op smaak gebracht worden met de olie uit het potje van de zongedroogde tomaatjes.