Hete bliksem met gehakt en preiSpeciaal

Categorie: 

Hete bliksem met gehakt en prei
Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor 2 Person(s)

ingrediënten

  • 400 gr kruimige aardappels
  • 2 appels
  • 1 ui
  • 200 gr mager rundergehakt
  • 400 gr prei
  • halfvolle melk
  • peper en zout
  • kaneel
  • kerriepoeder

Hete bliksem met gehakt en prei Werkwijze

  1.  
  2.  Bereidingswijze: 
  3. - Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met boter. 
  4. - Snijd de aardappels in grove stukken. 
  5. - Schil en snijd 1 appel in stukjes, Pel de ui en snijd in stukjes. 
  6. - Verhit een pan met water op het vuur. Voeg de aardappels, ui en stukjes appel toe. Kook ±15 tot 20 minuten tot de aardappels gaar zijn. 
  7. - Bak ondertussen het gehakt rul in een koekenpan en snijd de prei in smalle ringen. 
  8. - Voeg de prei toe aan het gehakt en breng het op smaak met kerrie, snufje zout en peper. 
  9. - Doe het gehaktmengsel in de ovenschaal. 
  10. - Giet de pan met aardappels en appel af, pureer het mengsel en maak het smeuïg met een beetje melk en breng de hete bliksem op smaak met peper, snufje zout en kaneel. 
  11. - Verdeel de hete bliksem over het gehakt. 
  12. - Snij de andere appel in grote ringen en verdeel ze over de ovenschaal. Strooi er nog wat kaneel over. 
  13. - Bak de ovenschotel 20 minuten in de oven tot de appels mooi gekleurd zijn.