Spruitjesovenschotel met gehaktSpeciaal

Categorie: 

Spruitjesovenschotel met gehakt
Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor 2 Person(s)

Ingrediënten

  • 400 gram spruitjes
  • 200 gram mager rundergehakt
  • 450 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • zout en pepper
  • handje geraspte 30+ kaas

Spruitjesovenschotel met gehakt Werkwijze

  1.  
  2.  Bereidingswijze: 
  3. - Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  4. - Maak de spruitjes schoon en snij ze door de helft en snipper de ui en de knoflook. 
  5. - Doe wat olie in een grote pan en bak de aardappelschijfjes even aan totdat ze lichtbruin zijn (circa 5-8 min). Haal de aardappelschijfjes daarna uit de pan en hou ze apart. 
  6. - Bak nu het gehakt rul. Voeg daarna je ui en knoflook toe en bak dit even mee. Als dit klaar is zet je ook dit even aan de kant. 
  7. - Doe opnieuw wat olie in de pan en roerbak de spruitjes een minuut of 5, samen met wat zout, peper en de kerriepoeder. Na 5 minuten doe je wat water erbij en stoof je de spruitjes nog 5 minuten door totdat ze lekker gaar zijn (ze mogen nog een beetje een ‘bite’ hebben). 
  8. - Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem, dan volgt het gehakt, dan de spruitjes en daarna de andere helft van de aardappelschijfjes. 
  9. - Maak het geheel af met een dun laagje geraspte kaas en schuif de ovenschotel gedurende 20 minuten in de oven. Als de kaas lekker gesmolten is het gerecht klaar.