Mac en Cheese met bloemkool
Bereidingstijd: 30 minuten.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 gram volkoren macaroni
- 400 gram bloemkool
- 75-100 ml halfvolle melk
- 80 gram geraspte 30+ kaas
- 1 teentje knoflook
- 1 bouillonblokje
- Peterselie
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
- Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht)
- Zet een andere pan klaar met kokend heet wateren voeg hier een bouillonblokje en de bloemkoolroosjes aan toe. Kook de bloemkool in 10-15 minuten gaar.
- Doe de helft van de bloemkool in een blender (of gebruik een staafmixer). Voeg een teentje knoflook en de melk toe. Blend dit tot een gladde saus. Voeg eventueel nog een scheutje extra melk toe als de saus te dik is.
- Voeg vervolgens wat peterselie en 40 gram geraspte kaas bij de saus en breng de saus op smaak met peper en zout.
- Meng de bloemkoolsaus door de pasta en voeg de resterende bloemkoolroosjes toe. Giet het over in een ovenschaal.
- Garneer de Mac & Cheese met de overgebleven kaas en plaats het voor ongeveer 10 minuten in de oven. Het is klaar als de kaas lekker gesmolten is