Bietenburgers met fetaSpeciaal

Categorie: 
Recepten

Bietenburgers met feta
Klaar in
Bereidingstijd
Wachttijd 40m

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

Ingredienten

  • 200 gram biete
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 60 gram havervlokken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 stuks ei
  • 100 gram feta
  • 1 handje basilicum
  • 1 snufje zout/peper

Bietenburgers met feta Werkwijze

  1. Bietenburgers met feta
  2. Bereidingstijd: 60 minuten; 10 minuten voorbereiding, 30 minuten koelen en 10 minuten bakken.
  3. Ingrediënten voor 2 personen:
  4. - 200 gram rode bieten
  5. - 1 kleine ui
  6. - 1 teentje knoflook
  7. - 60 gram havervlokken of havermout
  8. - 2 eetlepels olijfolie
  9. - 1 ei
  10. - 100 gram feta
  11. - Handje verse basilicum (of uit potje)
  12. - Zout en peper
  13. - Olijfolie om in te bakken
  14. Bereidingswijze:
  15. - Bij het gebruik van rauwe bietjes, kook je ze eerst.
  16. - Snijd de bietjes, de ui en de knoflook fijn en doe het samen met een beetje bietensap in een blender of keukenmachine. (bij gebruik van de blender: Voeg een beetje olijfolie toe, dan pakt de blender het beter).
  17. - Doe het bietenmengsel in een kom en voeg de olijfolie, het ei en havermout toe en meng het door elkaar.
  18. - Snijdt vervolgens de feta en basilicum, voeg het toe aan het mengsel en maak het op smaak met peper en zout.
  19. - Laat het nu 30 minuten staan zodat de burgers straks goed aan elkaar blijven plakken. Als het na 30 minuten nog te vochtig is, kun je er nog wat havermout/vlokken bij voegen.
  20. - Maak er 2 grote of 4 kleine hamburgers van en bak ze aan beide kanten kort in een beetje olijfolie.
  21. Lekker met rauwkost naar keuze.
  22. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ga omhoog