Een heerlijk recept doorgestuurd door Henny en Xanter onze trouwe klanten met zoals blijkt hieronder een perfecte smaak
Doe wat olijfolie in een (wok)pan en fruit daarin de gesnipperde ui en de geperste knoflookteen zacht gaar, maar niet bruin.
Rasp ondertussen de sinaasappelen en pers wat sap uit.
Maak 0,5 ltr bouillon p.p. met kokend water en de bouillonblokjes.
Voeg de risotto toe aan de uien en bak even op hoog vuur tot hij licht begint te kleuren. Blus af met bouillon of (liever nog) een scheut witte wijn. Voeg ca. 2 eetlepepels sinaasappelsap en de rasp van 1 á 2 sinaasappels toe. Blijf nu af en toe roeren en giet telkens als de risotto wat droger wordt een flinke scheut bouillon toe tot je een mooie zachte, licht kleffe, korrel hebt.
Was de palmkool; Houd een palmkoolblad p.p. heel. Snijd van de rest de dikke nerven eruit en verder in reepjes en kook alles (ook de hele bladeren) in water met een snufje zout in ongeveer 10 minuten beetgaar. Giet dit af.
Bak de shiitke paddestoelen met wat zout en peper in een beetje olie op middelhoog vuur in een paar minuten gaar. (Snijd ze eventueel in stukjes vantevoren).
Maak een bord op en gebruik het hele palmkoolblad als basis waarop je de andere ingrediënten legt.