Stamppot rode bietenSpeciaal

Categorie: 

Stamppot rode bieten
Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor 2 Person(s)

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 500 gram gare rode bieten
  • 1 kleine ui
  • 3 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • azijn
  • 1 zoete appel
  • 100 ml bouillon met minder zout
  • 1 bosuitje
  • 1 mager rundersaucijs

Stamppot rode bieten Werkwijze

  1.  
  2.  Bereidingswijze: 
  3. - Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar. 
  4. - Maak de bietjes schoon, snijd ze in reepjes of rasp ze, maak de ui schoon en snijd hem klein. 
  5. - Verwarm de bietjes in een bodempje water met de ui, kruidnagels, laurierblad en wat azijn. 
  6. - Doe wat margarine in een pan en braad hierin de runde saucijsjes. 
  7. - Giet de gare aardappelen af en stamp ze fijn. 
  8. - Meng er de bietjes door en maak er met de hete bouillon een smeuïge stamppot van. 
  9. - Snijd het bosuitje in ringen, de appel in stukjes en meng ze door de stamppot.