Macaroni met champignons en varkensvleesSpeciaal

Categorie: 

Macaroni met champignons en varkensvlees
Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor 2 Person(s)

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren macaroni
  • 250 gram champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram gesneden groene kool
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • 6 jeneverbessen
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel karwijzaad
  • peper
  • azijn
  • 1 mespunt geraspte citroenschil
  • 2 theelepels citroensap

Macaroni met champignons en varkensvlees Werkwijze

  1.  
  2.  Bereidingswijze: 
  3. - Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
  4. - Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken. 
  5. - Pel de knoflook en snijd het klein. 
  6. - Maak de kool schoon en snijd de groente in smalle repen. 
  7. - Stamp met een vijzel of kneus de jeneverbessen. 
  8. - Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin de jeneverbessen en het karwijzaad tot het gaat geuren. 
  9. - Neem de pan van het vuur en roer er wat peper en azijn door. Schep de kool erdoor. 
  10. - Bak de varkensvleesreepjes in de rest van de olie bruin. Strooi er wat peper over. 
  11. - Bak de champignons en de knoflook mee. 
  12. - Voeg de geraspte citroenschil, het citroensap en 2 eetlepels water toe en stoof het vlees in enkele minuten gaar. 
  13. - Geef de macaroni en de koolsalade erbij.