Mac and cheese met bloemkoolSpeciaal

Categorie: 

Mac and cheese met bloemkool
Klaar in
Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

Ingredienten

  • 150 gram volkoren macaroni
  • 400 gram bloemkool
  • 75 ml halfvolle melk
  • 80 gram geraspte kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuks bouillonblokje

Mac and cheese met bloemkool Werkwijze

  1.  
  2.  
  3. Mac en Cheese met bloemkool
  4.  
  5.  
  6. Bereidingstijd: 30 minuten.
  7. Ingrediënten voor 2 personen:
  8. - 150 gram volkoren macaroni
  9.  
  10. - 400 gram bloemkool
  11.  
  12. - 75-100 ml halfvolle melk
  13.  
  14. - 80 gram geraspte 30+ kaas
  15.  
  16. - 1 teentje knoflook
  17.  
  18. - 1 bouillonblokje
  19.  
  20. - Peterselie
  21.  
  22. - Peper en zout
  23. Bereidingswijze:
  24. - Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
  25.  
  26. - Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht)
  27.  
  28. - Zet een andere pan klaar met kokend heet wateren voeg hier een bouillonblokje en de bloemkoolroosjes aan toe. Kook de bloemkool in 10-15 minuten gaar.
  29.  
  30. - Doe de helft van de bloemkool in een blender (of gebruik een staafmixer). Voeg een teentje knoflook en de melk toe. Blend dit tot een gladde saus. Voeg eventueel nog een scheutje extra melk toe als de saus te dik is.
  31.  
  32. - Voeg vervolgens wat peterselie en 40 gram geraspte kaas bij de saus en breng de saus op smaak met peper en zout.
  33.  
  34. - Meng de bloemkoolsaus door de pasta en voeg de resterende bloemkoolroosjes toe. Giet het over in een ovenschaal.
  35.  
  36. - Garneer de Mac & Cheese met de overgebleven kaas en plaats het voor ongeveer 10 minuten in de oven. Het is klaar als de kaas lekker gesmolten is
  37.