Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Wel de rozijnen in lauwwarm water voor ongeveer 10 minuten. Giet af en dep goed droog.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
- Verhit wat margarine/olijfolie in een hapjespan en voeg 1 theelepel kerrie aan de boter toe.
- Snipper de ui en voeg dit samen met de knoflook toe aan de pan en laat het fruiten.
- Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul met de kurkuma, peper, snufje zout, koriander en de tweede theelepel kerrie.
- Roer dit alles goed door en voeg de sperziebonen toe.
- Schenk ±50 ml water bij het gehakt en roer de kookroom of de yoghurt/kwark er beetje bij beetje door en kijk hoeveel je nodig bent.
- Leg het laurierblaadje in de pan. Roer door en laat even 10 minuten pruttelen.
- Schil en snijd de appel in blokjes en voeg dit op het laatst toe.
- Schenk het gehaktmengsel met de sperziebonen over in een ovenschaal en zet deze voor 10 minuten in de oven. Let op dat je het laurierblaadje weer uit de pan haalt!
- Meng de rozijnen door de rijst en serveer de rijst met de Boboti.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~